Itt a nyár!!

Elgondolkoztatok már azon, hogy ebben a nyári szünetben mit is tudtok csinálni, vagy hová tudtok menni? Ha még nem, akkor itt az ideje, mivel lassan eltehetjük a könyveinket a szekrény legmélyére, és kezdődhet a VAKÁCIÓ! Ebben szeretnék nektek ötleteket adni, és bemutatni pár szép helyet Magyarországon belül.

Bokod

Az első hely, amelyet látogatásra ajánlanék, a Bokod nevű kistelepülés, amely Oroszlánytól 6 km-re található. Lehet, páran már hallottatok is róla, ugyanis nemrég lett felkapott a tóra épített házak látványa miatt. Fotósoknak kimondottan ajánlom megnézésre, én is nagyon szeretném élőben látni, és készíteni pár képet róla. A tóról érdekességként annyit érdemes tudni, hogy a Vértesi Hőerőmű hűtőtavaként jött létre, amely a horgászok kedvelt helyéül is szolgál, és télen sem fagy be a hőerőműnek köszönhetően.

bokod

Fülöpházi homokbuckák

Valószínűleg a legtöbben butaságnak tartják, hogy nyáron a 30-40 fokban épp egy sivatagszerű helyre menjenek a strand helyett, de szerintem elég érdekes. Ez a település a Duna-Tisza közében található, ezen belül a Kiskunsági Nemzeti Parkban. A sivatagi rész nem mindegyik része látogatható, de van egy 2 és egy 8 km-es tanösvény is, amely egész évben járható, és várja az érdeklődőket.

homok01

Tihanyi levendulamező

A tihanyi Csúcs-hegy oldalában található ez az őslevendulás, amely június végén lilába borítja a hegyet. Kedvelt kirándulóhelye főleg a fotósoknak, de persze a hangulat miatt is érdemes elmenni, és gyönyörködni a lila tengerben. Érdemes meglátogatni a levendulafesztivál idején, amely általában júniusban szokott lenni, és ilyenkor lehet levendulát szedni.

levend01

Gyulai vár

A várban 24 érdekesebbnél érdekesebb kiállítóterem várja a látogatókat.  Található itt egy Erkel Ferenc Emlékház, Gyulai Kolbász Múzeum és még sok érdekes látnivaló, és ezek mellett ott a várfürdő is, ahol egy hosszú kirándulós nap után kipihenhetjük fáradalmainkat. Szerintem ez egy nagyon jó családbarát üdülőhely sok programlehetőséggel.

gyulai01

Velencei-tó

Ha már meguntátok az állandó balatoni nyaralásokat, akkor ideje egy kicsit változtatni, és felfedezni a Velencei-tó környékét. Programokban sem szerénykedik, ugyanis az EFOTT fesztivált itt szervezik meg júliusban.

velencei

Lillafüred

Ez a programokban gazdag hely Miskolctól nem messze fekszik. A településen található, a Palota Szálló, amely régen szállodaként funkcionált, mára már csak éttermeket találhatunk benne, amelyek jól visszaadják a régi kor hangulatát. A szálló egy meredek emelkedő tetején van, és ennek megerősítésére alakítottak ki egy sétányt. Itt található többek között az ország legmagasabb (20 méteres) vízesése is.

lillafured

Giber Tímea

Hozzászólás